ARNAVUT YADA YORGO CİĞERİ Hazırlanışı

ARNAVUT YADA YORGO CİĞERİ

GEREKLİ MALZEME:

ASLI BÜYÜK BAŞ VE KUZUCİĞERLERİ İLE YAPILMAKLA BİRLİKTE AV HAYVANLARINDAN ELDE EDİLEN KARACİĞERLERİLEDE YAPILMASININ MÜMKÜN OLMASINDAN DOLAYI;

ADI TARAFIMCA TARİFATAUĞRAMIŞTIR.

MÜMKÜNSE BÜYÜK AVHAYVANI;KARACA ,DOMUZ,VE PARALI AVLAKLARDA AVLANABİLEN DİĞER DAĞ KOYUNU YABANKEÇİSİ GİBİ AV HAYVANLARININ KARACİĞERLERİ İLE OLABİLDİĞİ GİBİ KAZ VEÖRDEKLERİN CİĞER VE KATILARI İLE DE YAPILABİLMEKTEDİR.
TAŞLIK YADA KATI ADI VERİLENORGANLARDA KULLANILABİLİR(YÜREK HARİÇ)

YAPILIŞI;
CİĞER VE DİĞER SAKATATKULANILMASI HALİNDE KESME ŞEKER BÜYÜKLÜĞÜNDE KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE SUYAYATIRILIR.KAN LI SU AKMAYINCAYA KADAR.DURULANIR.

MALZEMENİN BİRER PİŞİRİMLİKBÖLÜMÜ(TAVAYA GÖRE BİR KERELİK BÖLÜMLER HALİNDE)

UNLANARAK ELEK VEYA KEVGİRYARDIMI İLE UNUN FAZLASI ELENEREK CİĞERLERİN HER YANI UNLANMASI SAĞLANIR.

TAVADA CİĞERLERİ ÖRTECEKCOKLUKTA TAMAMEN KIZDIRILMIŞ YAĞA EL İLE SERPİŞTİRİLEREK BİRBİRLERİNEYAPIŞMASINI ENGELLEYECEK ŞEKİLDE DELİKLİ BİR KEPÇE YARDIMI İLE KARIŞTIRILARAKİYİCE KIZARTILIR(TAHMİNEN 5 DAKİKA)

VE ALINAN TEPSİ YADA SİNİDEYAĞI SÜZÜLEREK SERVİSE HAZIR EDİLİR.

BURADAN SERVİS TABAĞINAALINARAK SICAK YENECEKSE AYNI YAĞDA KIZARTILAN YEŞİL SİVRİ BİBER YADA KURUKIRMIZI BAŞAK BİBER İLE SERVİS EDİLİR.

YADA SOĞUTULARAK AYNI MALZEMEMEZE YADA SOĞUK APARATİF OLARAK DA GARNİTÜR OLARAK PİYAZLIK DOĞRANMIŞ VE SİRKEİLE OVULMUŞ SOĞANLARIN(TECİHEN MOR KURU SOĞAN)2 ÖLÇÜ SUMAK1  1 ÖLÇÜ PUL BİBER VE YETERİNCE TUZ İLEHARMANLANMIŞ GARNİTÜR İLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.

(CİĞERLER İŞLEM YAPILANAKADAR SUYA DEĞMEMELİ)

AFİYET OLSUN(alıntıdır.)

Yorum Gönder

0 Yorumlar