Keklik Kömbesi
Avcıların vazgeçilmez yemeklerinde olan keklik kömbesi Malatya K.maraş Sivas Erzurum Kayseri illerinde avcılar tarafından oldukça çok pişirilir.
Kamp çadırında kuzine sobada pişirlen keklik kömbesi tarifi sizler için palaşıyoruz.
Malzemeler:
1.Hamuru mayasız ekmek hamurudur, hamuru kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Keklik adetini de bu doğrulta ayarlayınız.
2.Kırmızı toz biber
3.Tepsiye sürülmek için sıvı yağ
4.Tuz
Hazırlanışı:
2-Soğan ve yağ ile kavrulur.
3-Hamur ince bir şekilde saç büyüklüğünde açılır.
4-Saç üzerine konulan hamur üstüne bu kavrulmuş et döşenir.
5-Üzerine yine aynı büyüklükte hamur örtülür.
6-Kenarları parmakla bastırılarak fırın içerisinde pişirilir veya tandırda iki saç arasında közde pişirilir.
Evde hazırlamak için ;
Ayrıca Az mikyarda evinde pişirmek isteyenler de yine bir kekliği kemikleri ile doğrayarak biraz kırmızı biber ekledikten sonra börek şeklinde hamurun içine koyarak elektrikli fırında da pişirebilirler.
Evde hazırlamak için ;
Ayrıca Az mikyarda evinde pişirmek isteyenler de yine bir kekliği kemikleri ile doğrayarak biraz kırmızı biber ekledikten sonra börek şeklinde hamurun içine koyarak elektrikli fırında da pişirebilirler.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar