Bıldırcın sac kavurması Yemek Tarifi
Malzemeler:
10 adet temizlenmis bıldırcın
1 paket margarin
6 adet ince doğranmıs soğan
5 dis kıyılmıs sarımsak
kimyon
karabiber
domates
tuz
10 adet cin biberi
Hazırlanışı:
Öncelikle atesin üzerine sacımızı koyuyoruz;margarini sacın içinine bırakarak kızarmasını bekliyoruz ve çok hafif yağa tuz atıyoruz ; ince kıyılmıs soğanı ve biberleri kızarmıs yağın içine atarak sararmasını bekliyoruz;
4e veya 5 e parçalanmıs bıldırcınlarıda içine bırakıyoruz;bıldırcınlar iyice haslandıktan sonra doğranmıs domatesimizi de atıyoruz: sonra sarımsağı ve baharatları içine atarak + acılı isteyen olursa cin biberlerini de atarak yemeğin pismesini bekliyoruz eğer sulu olmasnı isterseniz 1 çay bardağı sıcak suyuda yemek tam pismeden katabiliriz,
Afiyet olsun.
1 Yorumlar
[...] Bıldırcın Avı Tarih: 22.09.2012 10:09 Yenibosna avcılar derneği ve Romanya da yapılan bıldırcın avlarına ayit [...]
YanıtlaSil