MALZEMESİ
1- kilo alabalık
4 -baş soğan
2 -çorba kaşığı yağ
domates salçası
1 -kepçe etsuyu
tuz
biber.
YAPILIŞI
Temizlenmiş balığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız. İkişer parmak kalınlığında dilim dilim kesiniz. Ceviz büyüklüğündeki soğanları doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı domates salçası, bir kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine getirerek pişiriniz. Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak su ilave ediniz. Pişince 1 dk bekleterek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
1 Yorumlar
[...] kg Alabalık 250 gr pirinç 500 ml su 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş) [...]
YanıtlaSil