Sade Alabalık Pilavı
1 alabalık fletosu
2 bardak pirinç
3 bardak su
3/4 bardak zeytinyağı
Tuz
Bir tepsiye ayıklanmış pirinçleri, 2 çorba kaşığı tuz ile pirinçlerin üstünü kaplayacak kadar sıcak su koyun. Su iyice soğuyuncaya kadar bir tarafa bırakın. Soğuyunca, suyunu dökün ve pirinçlerden duru su çıkana kadar üç beş defa yıkayın. Sonra süzün. Sonra da bunu içinde az kızdırılmış zeytinyağı olan tencereye katarak kuvvetli ateşte karıştırarak 10 dakika kavurun. Bu kavrulmuş pirinçlere zeytinyağıda pembeleşinceye kadar kızarmış ve kılçıklarından tamamen ayıklanmış ve kuşbaşı büyüklüğe getirilmiş alabalık etlerini ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler sularını çekinceye kadar bunları önce kuvvetli, sonra orta hararetli ateşte pişirin. Suyunu çekince, hafif ateşte demlenmeye bırakın.
Pilavlı Doldurulmuş Alabalık
2 kg Alabalık
250 gr pirinç
500 ml su
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
1/2 bağ dereotu (kıyılmış)
1 adet limon kabuğu rendesi
Tuz
Karabiber
Pirinci yıkayın ve suda kaynatın.Pirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin.
Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırın ve oda sıcaklığındabekletin.
Alabalıkların soğuk suyla yıkayın,durulayın,tuz ve karabiberle iç ve dış kısmınılezzetlendirin.
Pilav harcını balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın.
Suyu kaynama noktasına getirin ve altını kısın. Strece sarılı balıkları suya bırakın.
15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Kevgirle balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açın.
Afiyet Olsun.
0 Yorumlar