Usta avcı Keklik yemeği Malzemeleri
- dört Keklik
- üç yüz gram Mantar
- iki Soğan
- Tuz
- Karabiber
Avcı Usulü Keklik Tarifi
Keklikler temizlenir, yıkanır ve kurulanır. Üzerlerine tuz ve karabiber sürülür. Kızartma kaidelerine uygun olarak hazırlanır. Keklikler her tarafı çevrilerek, kızartma kaidesine göre teker teker az kızartılır. Ayrıca mantar ve ince kıyılmış soğan ilave edilerek kapak kapatılır. Ocak en kısık ayarına alınarak on beş dakika pişirilir. Keklikler tersyüz edilerek on beş dakika daha tam pişirmesi yapılır. Arzu edilene garnitürle servis yapılır.
Lezzetli Usta avcı keklik yemeği ağzınıza layık, yenmeye hazır. Afiyet Olsun.
0 Yorumlar