Doğal Ahududu Avcının vaz geçilmezi

Merhabalar Değerli avcı dostlarımız sizlere bu yazımıda Av sırasnda şekerleem diye tabir ettigimiz ahududu bahis edecegiz

Genelde Akara su kenarlarında  dere yataklarında sazlık bölge yakınlarında  bulunana doğal ahududular av sırasında çok raslayacagımız süper bir tadı olan bir meyvedir. Besleyici özelligi oldugu gibi birçok derde devadır ahu dudu avılarımız genelde derede avlık yapan arakdaşalrımız bu meyveleri çok iyibilirler özellikle kan şekeirin düşürücü  özelligi ile bir insülün görevi görürler.

Ahududunun içeriğinde bulunan ellagik asit, antikanserojen bir maddedir. Toplam ellagic asit miktarı bakımından en yüksek değer siyah ahudududa bulunur. Yapılan araştırmalarda bu maddenin göğüs ve rahim tümörünün büyümesini engellediği tespit edilmiştir. Bütün meyve ve sebzeler içerisinde en fazla kırmızı ve siyah ahudududa bulunan ellagic asit, vücutta kansere neden olan kimyasalları inaktif hale getirerek, antikanserojen etki göstermektedir. Taze veya dondurulmuş olarak günde 150-200 gram tüketilen ahududu, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.”
Yetişen, taze ahududunun, içerdiği A vitamini sayesinde de dokuları sıkılaştırdığını ve güçlendirdiğine dikkati çekerek, bu nedenle ahudududan kozmetik sanayisinde de faydalanılmaktadır.

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahududu Üretimi dair videoyuda izleyebilirsiniz.

[stream provider=youtube flv=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3Dsl39LwF2JmY%26feature%3Drelated img=x:/img.youtube.com/vi/sl39LwF2JmY/0.jpg embed=false share=true width=530 height=315 dock=true controlbar=over bandwidth=high autostart=false /]

Yorum Gönder

0 Yorumlar