Tereyağında Alabalık Tarifi

Tereyağında AlabalıkTereyağında Alabalık


Trabzon yöresine ait muhteşem lezzette tereyağında alabalık tarifi…

Tereyağında Alabalık İçin Gerekli Malzemeler:

  • 4 Adet alabalık (Kişi sayısına göre arttırılabilir)

  • Tereyağı

  • Tuz


Tereyağında Alabalık Yapılışı:

  • Alabalıkları temizleyip, yıkayın.

  • Suyu süzülen alabalıkları tuzlayın

  • Bir tavaya bol tereyağı ekleyip  kızdırın.

  • Yağ kızdıktan sonra, balıkları ekleyin ve kısık ateşte alabalıkların her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

  • Kızarttığınız balıkları, havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını alın ve sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun…

Yorum Gönder

0 Yorumlar