Malzeme:
2 adet Alabalık (iri)
1 tatlı kasığı Zeytinyağı
1 tatlı kasığı Kekik
1 çorba kasığı Karabiber
5 adet Soğan
Tuz
Hazırlanısı:
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın.
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıstırın. Hazırladığınız karısımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.
Taze soğanları ince doğrayın.
Genis bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın.
Balıkları, tencerenin içine oturacak genislikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerlestirin. Üzerlerine küçük doğranmıs taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateste balıklar yumusayana kadar pisirin.
1 Yorumlar
Görünüşü çok güzel, Tadı da eminim çok lezzetlidir. Ancak kendiniz tutup pişirdiyseniz. ;)
YanıtlaSil