Füme Alabalık ve Pancar Salatası

 







Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik) 

Füme Alabalık ve Pancar Salatası  tarifiMalzemeler
2 füme alabalık
1 orta boy salatalık
250 gr haşlanmış pancar, ince dilimler halinde kesilmiş
2 çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
12 marul yaprağı, servis için
4 kornişon turşu, yelpaze şeklinde kesilmiş
4 dal suteresi, süslemek için






Yemeğin Tarifi

Füme alabalığın kılçıklarını dikkatlice ayırın. Etini büyük bir kaseye koyun.

Salatalığı 4 ince eşit parça halinde kesin.

Marul, kornişon ve suteresi dışında bütün malzemeyi füme alabalığa ekleyip bir çatalla iyice karıştırın.

Marul yapraklarını 4 ayrı tabakta yerleştirin. Karışımı ortalarına koyup yelpaze kornişon ve suteresiyle süsleyip servis yapın.

SERViS ÖNERiLERi: Bu salatayı hafif bir öğle yemeği olarak sunabilirsiniz.

ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Füme alabalığı süpermarket ve şarküterilerde bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar