Alabalık Marinada – Börülce ile (4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet iri alabalık
500 gr. börülce
2 adet havuç
2 adet patates
1-2 adet arpacık soğanı
2 adet limon
1 çorba kâsesi un
1 çorba kâsesi rafine çiçekyağı
1 tatlı kaşığı silme tuz
2 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Balıkların karnı yarılır, solungaç ve bağırsakları alınıp atılır. Karıman alınıp, uygun bir fırçayla sıyrılır. Sonra iyice yıkanıp tuzlanırlar. Börülceler ayıklanıp yıkanır. Havuç ve patatesler soyulup parizyen kaşığı ile küre haline getirilir. Uygun bir tencerede yağ kızdırılıp, havuç ve börülceler hafifçe kavrulur. Üzerine kaynar su konup patatesler ve diğer sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınır. Balıklar unlanarak yağda kızartılıp uygun bir küvete çıkarılır. Hazırlanan sebzeler sosuyla birlikte balıkların üzerine dökülür. 24 saat sonra soğuk olarak servis yapılır.
Not: Bu tür yemekler 24 saat sonra soğuk olarak yenir.
0 Yorumlar